Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Balsamiczny sos do mięs"
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1322
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25073
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 164
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1322
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25073
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 164
Składniki
Grzyby oczyść, duże poprzekrawaj, małe pozostaw w całości. Cebulę obierz i posiekaj. W głębokim rondlu zeszklij na oleju. Dodaj grzyby i smaż 4-5 minut. Dopraw solą, pieprzem oraz lubczykiem. Wsyp łyżkę cukru. Wymieszaj i zdejmij z ognia.
Bulion podgrzej i wymieszaj z octem balsamicznym oraz mąką kukurydzianą. Zalej grzyby z cebulą, dodaj masło i gotuj na wolnym ogniu przez minutę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Gdyby sos był za rzadki, dodaj mąkę. Aby go zagęścić, połącz np. z sosem z pieczenia mięsa.Źródło: Na żywo