Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Balsamiczny sos do mięs"
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6105
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9092
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8571
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5902
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6105
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9092
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8571
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5902
Składniki
Grzyby oczyść, duże poprzekrawaj, małe pozostaw w całości. Cebulę obierz i posiekaj. W głębokim rondlu zeszklij na oleju. Dodaj grzyby i smaż 4-5 minut. Dopraw solą, pieprzem oraz lubczykiem. Wsyp łyżkę cukru. Wymieszaj i zdejmij z ognia.
Bulion podgrzej i wymieszaj z octem balsamicznym oraz mąką kukurydzianą. Zalej grzyby z cebulą, dodaj masło i gotuj na wolnym ogniu przez minutę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Gdyby sos był za rzadki, dodaj mąkę. Aby go zagęścić, połącz np. z sosem z pieczenia mięsa.Źródło: Na żywo