Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Balsamiczny sos do mięs"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4599
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8305
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13139
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 464
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4599
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 866
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8305
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13139
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 464
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Grzyby oczyść, duże poprzekrawaj, małe pozostaw w całości. Cebulę obierz i posiekaj. W głębokim rondlu zeszklij na oleju. Dodaj grzyby i smaż 4-5 minut. Dopraw solą, pieprzem oraz lubczykiem. Wsyp łyżkę cukru. Wymieszaj i zdejmij z ognia.
Bulion podgrzej i wymieszaj z octem balsamicznym oraz mąką kukurydzianą. Zalej grzyby z cebulą, dodaj masło i gotuj na wolnym ogniu przez minutę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Gdyby sos był za rzadki, dodaj mąkę. Aby go zagęścić, połącz np. z sosem z pieczenia mięsa.Źródło: Na żywo