Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne bułeczki na parze podane z orientalną wieprzowiną. Danie nie jest trudne, a zachwyca wyglądem i smakiem.
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 90979
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 37577
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 240
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 90979
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 37577
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 240
Składniki
BAO: Drożdże z cukrem rozpuszczamy w ciepłej wodzie z mlekiem i zostawiamy na 5 minut. Po tym czasie dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto. Kiedy będzie już gładkie i elastyczne przykrywamy bawełnianą ściereczką i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 5 części i z każdej z nich robimy kulkę. Kulki rozwałkowujemy na około 0,5cm.
Każdą bułeczkę smarujemy z jednej strony olejem i składamy na pół (dzięki warstwie oleju nie będą się sklejać). Odstawiamy do wyrośnięcia jeszcze na pół godziny.
Wieprzowinę kroimy na plastry. Smażymy na oleju, aż lekko się zarumieni. Dodajemy pokrojone pieczarki i warzywa, przyprawy, ocet, sos sojowy i cukier. Wszystko razem smażymy krótko na większym ogniu.
Każdą bułkę umieszczamy na kawałku pergaminu (lub papieru do pieczenia). Gotujemy na parze około 5 minut. Do gotowania polecam koszyczek bambusowy!
Gotowe bułeczki nadziewamy farszem, posypujemy sezamem, czarnuszką i szczypiorkiem. Można dodatkowo polać ulubionym sosem (ja bardzo lubię majonezowy z dodatkiem sambal oelek i soku z cytryny)