Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Barszcz kremowy z jogurtem"
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 137
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 221
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 497
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 137
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 221
Składniki
Jabłko umyj, cebulę obierz, pozostałe warzywa dokładnie wyszoruj i osusz. Wszystkie przygotowane posmaruj oliwą. Osobno zawiń w folię aluminiową. Włóż do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz do miękkości. Wyjmij, przestudź.
Jabłko, buraki, marchewkę oraz seler obierz. W garnku zagotuj bulion. Upieczone jarzyny i jabłko pokrój na kawałki. Wrzuć do bulionu. Gotuj 5 minut.
Barszcz przypraw solą, pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Zakwaś octem (albo sokiem z cytryny). Zupę zmiksuj na gęsty krem.
Barszcz i jogurt nalej do miseczek, tak aby się nie zmieszały. Udekoruj szczypiorkiem, oprósz pieprzem (najlepiej grubo mielonym).Źródło: Tina