Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Barszcz kremowy z jogurtem"
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 94
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2277
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 733
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 94
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2277
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 733
Składniki
Jabłko umyj, cebulę obierz, pozostałe warzywa dokładnie wyszoruj i osusz. Wszystkie przygotowane posmaruj oliwą. Osobno zawiń w folię aluminiową. Włóż do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz do miękkości. Wyjmij, przestudź.
Jabłko, buraki, marchewkę oraz seler obierz. W garnku zagotuj bulion. Upieczone jarzyny i jabłko pokrój na kawałki. Wrzuć do bulionu. Gotuj 5 minut.
Barszcz przypraw solą, pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Zakwaś octem (albo sokiem z cytryny). Zupę zmiksuj na gęsty krem.
Barszcz i jogurt nalej do miseczek, tak aby się nie zmieszały. Udekoruj szczypiorkiem, oprósz pieprzem (najlepiej grubo mielonym).Źródło: Tina