Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Barszcz z jajkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14046
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15936
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14046
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15936
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Składniki
Rozpuść kostkę rosołową. Oczyść seler, pietruszkę, marchewkę, pora i cebulę. Umyj i pokrój w kostkę. Obierz ziemniaki, umyj i także pokrój w kostkę.
Przygotowane przełóż do garnka, podlej bulionem. Gotuj, aż będą prawie miękkie. Buraczki oczyść, pokrój bulwy oraz łodygi z liśćmi. Włóż do warzyw i znów gotuj, aż buraki będą miękkie.
Wsyp łyżeczkę cukru, dodaj kwasek cytrynowy, przypraw solą oraz pieprzem i gotuj jeszcze 5 minut.
W garnuszku wymieszaj 2-3 łyżki śmietany, wlej trochę ciepłej botwinki i wymieszaj. Wlej zawiesinę do garnka, zagotuj. Podaj z jajkami ugotowanymi na twardo, posypaną koperkiem.
Porcje 6, 30 min, Cena 1,30 zł, Kalorie 210 kcal
Karolina Wała z RzeszowaŹródło: Takie jest życie