Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spróbowałem będąc nad morzem. Od paru lat nie jadam innego
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5597
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12166
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5156
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1517
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5597
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12166
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5156
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1517
Składniki
Ja ze względu na brak czasu, kupuję buraki obrane i ugotowane. Można kupić normalne buraki, obrać je i gotować na małym ogniu ok. 60 minut. Buraki kroimy w piórka.
Gotujemy w 2 litrach bulionu warzywnego, przez 30 minut. W międzyczasie obieramy i gotujemy ziemniaki.
Zupę po ostudzeniu zabielmy śmietaną, ale koniecznie słodką (najlepiej 30% kremówką).
Podajemy z ziemniakami okraszonymi masłem.