Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spróbowałem będąc nad morzem. Od paru lat nie jadam innego
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19877
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 487
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 502
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6913
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243075
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19877
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 487
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 502
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6913
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243075
Składniki
Ja ze względu na brak czasu, kupuję buraki obrane i ugotowane. Można kupić normalne buraki, obrać je i gotować na małym ogniu ok. 60 minut. Buraki kroimy w piórka.
Gotujemy w 2 litrach bulionu warzywnego, przez 30 minut. W międzyczasie obieramy i gotujemy ziemniaki.
Zupę po ostudzeniu zabielmy śmietaną, ale koniecznie słodką (najlepiej 30% kremówką).
Podajemy z ziemniakami okraszonymi masłem.