Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spróbowałem będąc nad morzem. Od paru lat nie jadam innego
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 200
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 200
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Składniki
Ja ze względu na brak czasu, kupuję buraki obrane i ugotowane. Można kupić normalne buraki, obrać je i gotować na małym ogniu ok. 60 minut. Buraki kroimy w piórka.
Gotujemy w 2 litrach bulionu warzywnego, przez 30 minut. W międzyczasie obieramy i gotujemy ziemniaki.
Zupę po ostudzeniu zabielmy śmietaną, ale koniecznie słodką (najlepiej 30% kremówką).
Podajemy z ziemniakami okraszonymi masłem.