Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Barszczyk ukraiński ze świeżymi nowalijkami"
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 110
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 129
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 306
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 110
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 129
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 306
Składniki
Sposób przygotowania: 1.Wszystkie warzywa oczyść, opłucz, drobno pokrój. Zagotuj 1 i 1/4 litra wody. Do wrzątku wkrusz kostki rosołowe. Dodaj marchewkę, botwinę oraz seler. Gotuj, aż wszystkie nowalijki będą miękkie (około 15 minut).
W osobnym garnku ugotuj ziemniaki. Odcedź je i przełóż do barszczu pod koniec gotowania. Następnie dolej koncentrat buraczany. Zupę przypraw do smaku solą, pieprzem i cukrem oraz ew. roztartymi 2 ząbkami czosnku. Ponownie zagotuj.
Gotowy barszcz przelej do miseczek. Do każdej porcji włóż połówkę jajka ugotowanego na twardo oraz łyżkę śmietany. Przed podaniem zupę posyp posiekanym szczypiorkiem.Źródło: Tina