Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 367 Ocena: 7111
Dodano: 09.11.2020
Odsłon: 1972
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Cebule obrac i pokroic w drobna kostke, imbir zetrzec na tarce.
Oczyscic i wydrazyc papryczke chili, a nastepnie pokroic w drobne paski. Slodkie ziemniaki obrac ze skórki, pokroic w plasterki o grubosci ok. 5-7 mm, a nastepnie pokroic na cwiartki. Pieczarki oczyscic i pokroic w plastry o grubosci 5-7 mm. Wycisnac pól limonki, zebrac sok i odstawic na pózniej. Umyc i grubo posiekac natke pietruszki.
Na patelni rozgrzac olej roślinny i podsmazyc w nim cebule i chili. Dodac pieczarki i starty imbir. Całosc smazyc ok. 4-5 minut, na koniec dodac bataty i przyprawy i zalac woda i mlekiem kokosowym. Gotowac na wolnym ogniu ok. 7-10 minut.
Doprawic do smaku sokiem z limonki i na koniec dodac pokruszony ser feta. Mozna go dodac podczas gotowania (wtedy ser topi sie i wiaze sos do kremowej konsystencji) lub po prostu posypac nim danie przed podaniem.
Danie podajemy posypane posiekana pietruszka i serem feta, jesli wczesniej go nie dodalismy.
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

SprytnaChochla 10 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Super! Świetny zestaw przypraw!1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 10 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Swietnie doprawione, ddoalo to batatom charakteru :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 10 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Super:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

KORAL 09 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Smaczne danie.1 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 09 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Wspaniałości!1 Kto głosował? | Odpowiedz

ElMar 09 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszności:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Obserwator 09 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Ale ciekawe połączenia smaków. U Ciebie jak zwykle bardzo ciekawie.1 Kto głosował? | Odpowiedz