Do góry

Dania główne Przepis na:

Bataty (ziemniaki) po chłopsku

Bataty (ziemniaki) po chłopsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 239 Ocena: 1635

Dodano:

Odsłon: 274

Smakowite ziemniaki z dodatkiem cebuli i kiełbaski. Duża ilość przypraw dodaje fajnej pikantności daniu.

Składniki

  • 1 duży batat,
  • 1 duża cebula,
  • 150 g swojskiej cienkiej kiełbasy,
  • sól i pieprz do smaku,
  • szczypta chili,
  • 1 płaska łyżeczka słodkiej paryki,
  • 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich,
  • 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego,
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
  • olej do smażenia.
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Bataty (ziemniaki) po chłopsku

Przygotowanie

  1. Bataty obieramy i kroimy w kostkę ( mniej wiecej 2x2 cm). Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Kiełbaskę kroimy w półplasterki. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.

  2. Ziemniaki i cebulę wrzucamy na rozgrzamy olej, i smażymy na średnim ogniu. Mieszamy od czasu do czasu.

  3. Gdy warzywa będą już miękkie, dodajemy kiełbaskę, przyprawy i zioła.

    Smażymy jeszcze około 3-4 minuty.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń