Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite połączenie włoskiego makaronu Bavette z sosem pomidorowym z kawałkami warzyw. Wszystko wykończone intensywną nutką Parmezanu.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 381
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 381
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Cukinię i żółtą paprykę kroimy w kostkę, a marchewkę w bardzo drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy pokrojone warzywa i smażymy przez chwilę, aż te delikatnie zmiękną.
Gdy kawałki warzyw nabiorą odpowiedniej miękkości, zalewamy je przecierem pomidorowym, dodajemy cukier trzcinowy, zagotowujemy i dusimy około 5 minut. Po tym czasie dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i dusimy przez kolejne 3 minuty. Całość doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Makaron Bavette gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i mieszamy z przygotowanym sosem. Porcje makaronu otulonego sosem oraz warzywami wykładamy na talerze i posypujemy startym parmezanem. Życzę smacznego! :)