Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite połączenie włoskiego makaronu Bavette z sosem pomidorowym z kawałkami warzyw. Wszystko wykończone intensywną nutką Parmezanu.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2733
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1256
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 722
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 72
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2733
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1256
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 722
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 72
Składniki
Cukinię i żółtą paprykę kroimy w kostkę, a marchewkę w bardzo drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy pokrojone warzywa i smażymy przez chwilę, aż te delikatnie zmiękną.
Gdy kawałki warzyw nabiorą odpowiedniej miękkości, zalewamy je przecierem pomidorowym, dodajemy cukier trzcinowy, zagotowujemy i dusimy około 5 minut. Po tym czasie dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i dusimy przez kolejne 3 minuty. Całość doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Makaron Bavette gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i mieszamy z przygotowanym sosem. Porcje makaronu otulonego sosem oraz warzywami wykładamy na talerze i posypujemy startym parmezanem. Życzę smacznego! :)