Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso dzikich ptaków troszkę inaczej smakuje. Ale warto spróbować. Wtedy można wyrobić sobie zdanie na ten temat.
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 41
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 134
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 41
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 134
Składniki
Rozgrzałem piekarnik do 160 st. C. Boczek pokroiłem na plasterki Upieczone buraczki pokroiłem w dość grube talarki. Włożyłem boczek, buraki, tymianek i suszone figi do żeliwnej brytfanki. Wlałem wino i szklankę wody. Bażanta doprawiłem solą i pieprzem i włożyłem do brytfanki.. Przykryłem folią i piekłem przez ok. 100 minut. Po tym czasie zdjąłem folię i dopiekłem mięso do miękkości, ułożyłem plastry boczku na górze bażanta (10-15 min.). Zlałem sos z pieczenia, zagotowałem, doprawiłem, redukowałem do uzyskania gęstej konsystencji. Wyjąłem kilka fig i plastrów buraczków, zmiksowałem je, dodałem do sosu. Bażanta przełożyłem na paterę, dodałem pokrojone w ósemki świeże figi, sos, doprawiłem. Podałem z bagietką.