Propozycja na smaczne, niezwykle aromatyczne, zielone pesto z orzechami włoskimi, bazylią i czeskim serem owczym.
Bazyliowe pesto z orzechami włoskimi
Składniki
- 2 drzewka bazylii
- 50 g sera Jadel
- 2 ząbki czosnku
- 40 g orzechów włoskich
- około 0,5 szklanki oliwy z oliwek
- sól
- świeżo zmielony pieprz
Składniki
- 2 drzewka bazylii
- 50 g sera Jadel
- 2 ząbki czosnku
- 40 g orzechów włoskich
- około 0,5 szklanki oliwy z oliwek
- sól
- świeżo zmielony pieprz

Etapy przygotowania
Listki bazylii oberwane z dwóch drzewek myjemy, osuszamy i siekamy na mniejsze kawałki. Orzechy włoskie prażymy na patelni. Ser Jadel ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Następnie do naczynia przekładamy posiekane listki bazylii, uprażone orzechy włoskie, starty Jadel, pokrojone 2 ząbki czosnku i 2 łyżki oliwy z oliwek. Wszystko chwilę miksujemy za pomocą blendera. Następnie cały czas miksując dolewamy pozostałą część oliwy z oliwek. Całość doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy z ulubionym makronem. Pesto świetnie komponuje się z penne pełnoziarnistym. Życzę smacznego! :)
Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 149
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 149



Składniki
- 2 drzewka bazylii
- 50 g sera Jadel
- 2 ząbki czosnku
- 40 g orzechów włoskich
- około 0,5 szklanki oliwy z oliwek
- sól
- świeżo zmielony pieprz
Listki bazylii oberwane z dwóch drzewek myjemy, osuszamy i siekamy na mniejsze kawałki. Orzechy włoskie prażymy na patelni. Ser Jadel ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Następnie do naczynia przekładamy posiekane listki bazylii, uprażone orzechy włoskie, starty Jadel, pokrojone 2 ząbki czosnku i 2 łyżki oliwy z oliwek. Wszystko chwilę miksujemy za pomocą blendera. Następnie cały czas miksując dolewamy pozostałą część oliwy z oliwek. Całość doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy z ulubionym makronem. Pesto świetnie komponuje się z penne pełnoziarnistym. Życzę smacznego! :)
Doskonałe :-)
Bardzo to apetycznie wygląda Przyznam się ze przepisu na takie danie jeszcze nie miałam a, koniecznie wypróbuję .Przede wszystkim jest szybkie w wykonaniu a o to tu chodzi,Gratuluję pomysłów ...