Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne, niezwykle aromatyczne, zielone pesto z orzechami włoskimi, bazylią i czeskim serem owczym.
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 127
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 248
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 15035
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 127
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 248
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 203
Przepis dnia
Danie pożywne , smaczne i dla całej rodziny. Mięsko soczyste, kruche, mięciut...
Odsłon: 15035
Składniki
Listki bazylii oberwane z dwóch drzewek myjemy, osuszamy i siekamy na mniejsze kawałki. Orzechy włoskie prażymy na patelni. Ser Jadel ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Następnie do naczynia przekładamy posiekane listki bazylii, uprażone orzechy włoskie, starty Jadel, pokrojone 2 ząbki czosnku i 2 łyżki oliwy z oliwek. Wszystko chwilę miksujemy za pomocą blendera. Następnie cały czas miksując dolewamy pozostałą część oliwy z oliwek. Całość doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy z ulubionym makronem. Pesto świetnie komponuje się z penne pełnoziarnistym. Życzę smacznego! :)