Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne, niezwykle aromatyczne, zielone pesto z orzechami włoskimi, bazylią i czeskim serem owczym.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12365
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 845
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12365
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 845
Składniki
Listki bazylii oberwane z dwóch drzewek myjemy, osuszamy i siekamy na mniejsze kawałki. Orzechy włoskie prażymy na patelni. Ser Jadel ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Następnie do naczynia przekładamy posiekane listki bazylii, uprażone orzechy włoskie, starty Jadel, pokrojone 2 ząbki czosnku i 2 łyżki oliwy z oliwek. Wszystko chwilę miksujemy za pomocą blendera. Następnie cały czas miksując dolewamy pozostałą część oliwy z oliwek. Całość doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy z ulubionym makronem. Pesto świetnie komponuje się z penne pełnoziarnistym. Życzę smacznego! :)