Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne, niezwykle aromatyczne, zielone pesto z orzechami włoskimi, bazylią i czeskim serem owczym.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12143
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1361
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12833
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4490
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12143
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1361
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12833
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4490
Składniki
Listki bazylii oberwane z dwóch drzewek myjemy, osuszamy i siekamy na mniejsze kawałki. Orzechy włoskie prażymy na patelni. Ser Jadel ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
Następnie do naczynia przekładamy posiekane listki bazylii, uprażone orzechy włoskie, starty Jadel, pokrojone 2 ząbki czosnku i 2 łyżki oliwy z oliwek. Wszystko chwilę miksujemy za pomocą blendera. Następnie cały czas miksując dolewamy pozostałą część oliwy z oliwek. Całość doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy z ulubionym makronem. Pesto świetnie komponuje się z penne pełnoziarnistym. Życzę smacznego! :)