Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Befsztyk na bułce"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 37
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2705
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 37
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2705
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój, a następnie w każdy kawałek wetrzyj gruboziarnistą sól morską. Następnie odstaw na około godzinę. Po upływie tego czasu mięso dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
Cebulę obierz i pokrój w talarki, po czym usmaż ją na patelni na mocno rozgrzanym oleju z dodatkiem masła, a następnie zdejmij z patelni i trzymaj w cieple.
Befsztyki wyłóż na rozgrzany tłuszcz. Usmaż (po ok. 3 minuty z każdej strony). Jeśli mięso odstawałoby od patelni (wyginało się pośrodku), dociśnij je. Usmażone mięso zdejmij z patelni, oprósz pieprzem i na 5 minut zawiń w folię aluminiową.
W tym czasie przekrój buły na połowy i lekko je opiecz od przeciętej strony. Następnie połóż na nich befsztyki i na każdym z nich dużą porcję ciepłej, obsmażonej cebuli. Polej keczupem i podaj.Źródło: Świat kobiety