Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Befsztyk na bułce"
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 65
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 72
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 376
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2588
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 65
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 72
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 376
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2588
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój, a następnie w każdy kawałek wetrzyj gruboziarnistą sól morską. Następnie odstaw na około godzinę. Po upływie tego czasu mięso dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
Cebulę obierz i pokrój w talarki, po czym usmaż ją na patelni na mocno rozgrzanym oleju z dodatkiem masła, a następnie zdejmij z patelni i trzymaj w cieple.
Befsztyki wyłóż na rozgrzany tłuszcz. Usmaż (po ok. 3 minuty z każdej strony). Jeśli mięso odstawałoby od patelni (wyginało się pośrodku), dociśnij je. Usmażone mięso zdejmij z patelni, oprósz pieprzem i na 5 minut zawiń w folię aluminiową.
W tym czasie przekrój buły na połowy i lekko je opiecz od przeciętej strony. Następnie połóż na nich befsztyki i na każdym z nich dużą porcję ciepłej, obsmażonej cebuli. Polej keczupem i podaj.Źródło: Świat kobiety