Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Befsztyk na bułce"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14031
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15886
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14031
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15886
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6421
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój, a następnie w każdy kawałek wetrzyj gruboziarnistą sól morską. Następnie odstaw na około godzinę. Po upływie tego czasu mięso dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
Cebulę obierz i pokrój w talarki, po czym usmaż ją na patelni na mocno rozgrzanym oleju z dodatkiem masła, a następnie zdejmij z patelni i trzymaj w cieple.
Befsztyki wyłóż na rozgrzany tłuszcz. Usmaż (po ok. 3 minuty z każdej strony). Jeśli mięso odstawałoby od patelni (wyginało się pośrodku), dociśnij je. Usmażone mięso zdejmij z patelni, oprósz pieprzem i na 5 minut zawiń w folię aluminiową.
W tym czasie przekrój buły na połowy i lekko je opiecz od przeciętej strony. Następnie połóż na nich befsztyki i na każdym z nich dużą porcję ciepłej, obsmażonej cebuli. Polej keczupem i podaj.Źródło: Świat kobiety