Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32621
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32621
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Składniki
Umyte mięso obieramy z błon, kroimy w poprzek włókien na cztery plastry. Oliwę miksujemy z octem, rozmarynem, mieszamy z jedną posiekaną cebulą. Tak powstałą marynatą nacieramy mięso i odkładamy do lodówki na 3-4 godziny.
Wyjmujemy, ugniatamy dłonią lub lekko zbijamy tłuczkiem. Smażymy na silnie rozgrzanym tłuszczu po dwie minuty z każdej strony, aby na powierzchni wytworzyła się rumiana skórka, a wewnątrz befsztyki pozostały różowe. Uważajmy, aby mięso podczas smażenia się nie stykało. Prószymy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Odstawiamy na chwilę do nagrzanego piekarnika.
W czasie, gdy mięso dochodzi, rozgrzewamy łyżkę masła, na którym smażymy talarki pozostałej cebuli. Gotowe mięso polewamy resztą stopionego masła, dekorujemy talarkami usmażonej cebulki.
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji 3,30 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 246 kcal Białko 15 g/Tłuszcz 17 g/Węglowodany 37 gŹródło: Rewia