Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 260
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1086
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 260
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1086
Składniki
Umyte mięso obieramy z błon, kroimy w poprzek włókien na cztery plastry. Oliwę miksujemy z octem, rozmarynem, mieszamy z jedną posiekaną cebulą. Tak powstałą marynatą nacieramy mięso i odkładamy do lodówki na 3-4 godziny.
Wyjmujemy, ugniatamy dłonią lub lekko zbijamy tłuczkiem. Smażymy na silnie rozgrzanym tłuszczu po dwie minuty z każdej strony, aby na powierzchni wytworzyła się rumiana skórka, a wewnątrz befsztyki pozostały różowe. Uważajmy, aby mięso podczas smażenia się nie stykało. Prószymy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Odstawiamy na chwilę do nagrzanego piekarnika.
W czasie, gdy mięso dochodzi, rozgrzewamy łyżkę masła, na którym smażymy talarki pozostałej cebuli. Gotowe mięso polewamy resztą stopionego masła, dekorujemy talarkami usmażonej cebulki.
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji 3,30 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 246 kcal Białko 15 g/Tłuszcz 17 g/Węglowodany 37 gŹródło: Rewia