Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Befsztyk z czosnkową nutą"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12398
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13305
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5643
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12398
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13305
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5643
Składniki
Wołowinę pokrój w cienkie plastry i lekko rozbij. Następnie posmaruj kawałki mięsa przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na patelni rozgrzej olej i usmaż mięso.
Podduś pod przykryciem przez 40 minut, aż mięso będzie miękkie. Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Grzyby obsmaż i zalej sosem oraz czerwonym winem. Całość gotuj przez około 20 minut.
Dopraw śmietaną i udekoruj rozmarynem. Sosem polej mięso. Gruszki obierz, przekrój na pół i oczyść z gniazd nasiennych. Włóż do rondelka, zalej białym winem i 300 ml wody.
Dodaj goździki, liść laurowy, sok z cytryny i cukier. Całość zagotuj. Gdy gruszki będą miękkie, wyjmij je i zanurz w zimnej wodzie. We wgłębienia po gniazdach włóż borówki.Źródło: Na żywo