Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bejcowana golonka"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28648
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28648
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Składniki
Golonki dokładnie umyj, opal włoski. Przełóż mięso do garnka zalej wodą wymieszaną ze składnikami zalewy i gotuj 2 godziny.
Miękkie golonki wyjmij na talerz i ostudź (nie wylewaj wody).
na bejcę dokładnie wymieszaj.
Obraną cebulę pokrój w piórka i rozłóż na dnie naczynia żaroodpornego. Skrop ją olejem i natrzyj solą.
Skórę golonek natnij w kratkę, nasmaruj bejcą i umieść na cebuli. Całość podlej resztą wody z gotowania z pozostałą bejcą.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około godziny, aż skóra na mięsie zrobi się złoto-brązowa.
Gotową golonkę podawaj z ostrym chrzanem.
Czas przygotowania: 90 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 400. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax