Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bejcowana golonka"
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 110
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 129
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 110
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 129
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 305
Składniki
Golonki dokładnie umyj, opal włoski. Przełóż mięso do garnka zalej wodą wymieszaną ze składnikami zalewy i gotuj 2 godziny.
Miękkie golonki wyjmij na talerz i ostudź (nie wylewaj wody).
na bejcę dokładnie wymieszaj.
Obraną cebulę pokrój w piórka i rozłóż na dnie naczynia żaroodpornego. Skrop ją olejem i natrzyj solą.
Skórę golonek natnij w kratkę, nasmaruj bejcą i umieść na cebuli. Całość podlej resztą wody z gotowania z pozostałą bejcą.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około godziny, aż skóra na mięsie zrobi się złoto-brązowa.
Gotową golonkę podawaj z ostrym chrzanem.
Czas przygotowania: 90 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 400. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax