Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bejcowana golonka"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 102
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 292
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 262
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 102
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 292
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 262
Składniki
Golonki dokładnie umyj, opal włoski. Przełóż mięso do garnka zalej wodą wymieszaną ze składnikami zalewy i gotuj 2 godziny.
Miękkie golonki wyjmij na talerz i ostudź (nie wylewaj wody).
na bejcę dokładnie wymieszaj.
Obraną cebulę pokrój w piórka i rozłóż na dnie naczynia żaroodpornego. Skrop ją olejem i natrzyj solą.
Skórę golonek natnij w kratkę, nasmaruj bejcą i umieść na cebuli. Całość podlej resztą wody z gotowania z pozostałą bejcą.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około godziny, aż skóra na mięsie zrobi się złoto-brązowa.
Gotową golonkę podawaj z ostrym chrzanem.
Czas przygotowania: 90 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 400. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax