Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W jaki sposób podać białą kiełbasę, aby zasmakowała wszystkim domownikom? Przetestujcie przepis na białą kiełbasę pieczoną na kapuście kiszonej. Pamiętajcie jedynie, aby w tym przepisie sięgnąć po naprawdę smaczną kiełbasę, ponieważ to od niej zależy smak całego dania.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1853
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4761
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1853
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4761
Składniki
Wypłucz kiszoną kapustę w zimnej wodzie. Następnie posiekaj na drobniejsze części. Przełóż do średniej wielkości garnka, zalej wodą, włóż liść laurowy i ziele angielskie. Zacznij gotować, potem zmniejsz moc palnika do minimum i zostaw tak na około 10-15 minut. Mieszaj od czasu do czasu.
Pieczarki, cebulę i obraną marchewkę posiekaj drobno. Obierz też czosnek i przeciśnij go przez praskę albo poszatkuj. Na odrobinie oleju na szerokiej patelni podsmaż warzywa. Pod koniec dodaj czosnek. Zmniejsz moc palnika do minimum.
Teraz odlej kapustę i dodaj ją na patelnię. Zostaw połowę szklanki powstałego soku. Wymieszaj kapustę z pozostałymi składnikami. Dopraw majerankiem, solą i pieprzem. Chwilę podsmażaj.
Przygotuj głębokie naczynie żaroodporne. Przełóż kapustę. Zalej sokiem, który został z gotowania. Na wierzch wyłóż kiełbasy, jedna obok drugiej. Piecz pod przykryciem w 180 stopniach Celsjusza przez około 40 minut. Zdejmij pokrywkę, zwiększ temperaturę do 200 stopni i zostaw jeszcze na 10-15 minut do zarumienienia.