Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W jaki sposób podać białą kiełbasę, aby zasmakowała wszystkim domownikom? Przetestujcie przepis na białą kiełbasę pieczoną na kapuście kiszonej. Pamiętajcie jedynie, aby w tym przepisie sięgnąć po naprawdę smaczną kiełbasę, ponieważ to od niej zależy smak całego dania.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17316
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 155
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 131
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4888
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17316
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 155
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 131
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4888
Składniki
Wypłucz kiszoną kapustę w zimnej wodzie. Następnie posiekaj na drobniejsze części. Przełóż do średniej wielkości garnka, zalej wodą, włóż liść laurowy i ziele angielskie. Zacznij gotować, potem zmniejsz moc palnika do minimum i zostaw tak na około 10-15 minut. Mieszaj od czasu do czasu.
Pieczarki, cebulę i obraną marchewkę posiekaj drobno. Obierz też czosnek i przeciśnij go przez praskę albo poszatkuj. Na odrobinie oleju na szerokiej patelni podsmaż warzywa. Pod koniec dodaj czosnek. Zmniejsz moc palnika do minimum.
Teraz odlej kapustę i dodaj ją na patelnię. Zostaw połowę szklanki powstałego soku. Wymieszaj kapustę z pozostałymi składnikami. Dopraw majerankiem, solą i pieprzem. Chwilę podsmażaj.
Przygotuj głębokie naczynie żaroodporne. Przełóż kapustę. Zalej sokiem, który został z gotowania. Na wierzch wyłóż kiełbasy, jedna obok drugiej. Piecz pod przykryciem w 180 stopniach Celsjusza przez około 40 minut. Zdejmij pokrywkę, zwiększ temperaturę do 200 stopni i zostaw jeszcze na 10-15 minut do zarumienienia.