Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kiełbasa pieczona w białym winie i cebuli to świetna przekąska na ciepło, którą z powodzeniem możesz zaserwować na świątecznym stole. Podana w towarzystwie świeżego pieczywa, ostrego chrzanu i żurku z pewnością skusi każdego bez wyjątku. Przepis na białą kiełbasę pieczoną w białym winie i cebuli nie należy do skomplikowanych, dlatego uda się nawet początkującym kucharzom. Ważne, żeby nie przesadzić z ilością przypraw. Wystarczy odrobina majeranku, pieprzu ziołowego i soli. Do tego sekretny składnik - jedno świeże jabłko, które nada pieczonym kiełbasom odrobinę słodyczy. Prosto, szybko i smacznie!
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 72
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 72
Składniki
Cebule obierz z brązowych łupin i pokrój w piórka.
Na patelni rozgrzej olej. Dodaj cebulę i podsmażaj ją przez około 5 minut na szklisty kolor. Dodaj zioła i przyprawy.
Podsmażoną cebulę z przyprawami przełóż do naczynia żaroodpornego.
Jabłko dokładnie umyj, pokrój w ćwiartki, wytnij gniazdo nasienne. Kawałki jabłek przełóż do naczynia żaroodpornego.
Kiełbaski ponakłuwaj wykałaczką lub patyczkiem do szaszłyków. Wyłóż je na górę naczynia żaroodpornego. Składniki zalej białym winem.
Białą kiełbaskę w białym winie piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 35-40 minut. Podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami.