Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kiełbasa niezmiennie kojarzy się z wielkanocnym śniadaniem oraz pachnącym i gorącym żurkiem. Najwyższy czas i pora by to zmienić. Jest ona na tyle smaczna i aromatyczna, że może stanowić samodzielne danie. Próbując wielu potraw z nią w roli głównej natknęłam się na pieczoną kiełbasę w marynacie z suszonych ziół i czosnku. To jest to ! Pachnąca bazylia, tymianek, rozmaryn i słodki karmelizowany czosnek. Jeśli lubicie takie smaki to koniecznie wypróbujcie ten przepis!
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 874
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22944
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15362
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 874
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22944
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15362
Składniki
W małej miseczce łączymy wszystkie składniki marynaty. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy olejem i układamy w nim kiełbaski, a między nimi układamy czosnek. Powstałą marynatą polewamy kiełbaski. Pieczemy je około 40 minut w temperaturze 180 stopni by lekko się przyrumieniły.