Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na aromatyczną, białą kiełbasę w piwno-cebulowym sosie. Do przygotowania można użyć zarówno kiełbasy parzonej, jak i surowej. Jeśli wybierzemy tę parzoną, to koniecznie trzeba ją ponacinać, żeby nie popękała i nie rozpadła się w czasie gotowania.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 643
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 442
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1563
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 643
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 442
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1563
Składniki
Kiełbaski nacinamy, jak do grillowania i podsmażamy z każdej strony na rozgrzanym smalcu. Kiedy już się zrumienią zalewamy je piwem i zmniejszamy ogień. Dodajemy przyprawy i rozgniecione ząbki czosnku, gotujemy aż część piwa się zredukuje.
Cebulę kroimy w dość grube paski i dorzucamy do kiełbasek, dokładnie mieszamy. Gotujemy aż prawie całe piwo odparuje i zostanie gęsty piwno-cebulowy sos.