Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Na niewielką ilość gorącego oleju rzepakowego wrzuciłam dużą, posiekaną cebulę. Kiedy cebula się podsmażyła, dodałam 500 g białej, parzonej kiełbasy, pokruszoną kromkę razowego chleba, wlałam 300 ml jasnego piwa i 50 ml wody. Do tej potrawy należy wybrać piwo z jak najmniejszą ilością goryczki [podpytajcie mężów - mój jest w tym temacie mistrzem :) ]. Gotowałam 10 minut. Po tym czasie zrobiłam zasmażkę z 50 g masła i 2 łyżek mąki. Lekko złotą zasmażkę dodałam do gotujących się kiełbasek. Doprawiłam łyżeczką soku z cytryny, szczyptą cukru oraz świeżo mielonym pieprzem.