Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Biała kiełbasa z cydrem i jabłkami"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 180
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 80
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 180
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 80
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Składniki
Kiełbaski natnij po obydwu stronach. Jabłko umyj, wytnij gniazdo nasienne, pokrój na plasterki. Por oczyść, pokrój w krążki. Cebulę obierz, pokrój na plasterki. Warzywa i jabłko ułóż w formie żaroodpornej. Przypraw do smaku.
Na wierzchu ułóż kiełbaski. Polej połową cydru, obficie posyp majerankiem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz 30-35 minut. W połowie pieczenia kiełbaski polej pozo stałym cydrem.Źródło: Chwila dla Ciebie