Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj propozycja dania na Wielkanoc. Przepyszna, soczysta i aromatyczna biała kielbasa zapiekana w cebuli i piwie. Gwarantuje, że szybko zniknie z waszych stołów. Smakować będzie podana na ciepło i na zimno.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 10
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 23
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 137
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 10968
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 269
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 10
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 23
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 137
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 10968
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 269
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w piórka i zeszklić na gorącym oleju z dodatkiem szczypty soli, listka laurowego, ziela angielskiego, ziaren gorczycy i szczyptą pieprzu kajeńskiego. W międzyczasie w osobnym naczyniu wymieszać wszystkie składniki na marynatę.
Nakłutą białą kiełbasę przełożyć na patelnię z zeszkloną cebulą i posmarować ja z wierzchu przygotowaną marynatą. Kiełbasę następnie zalać piwem i patelnię przełożyć do nagrzanego piekarnika. Kiełbasę piec w temperaturze 180 st. C, funkcja piekarnika góra – dół, około 50 – 60 minut. *Jeśli nie macie patelni, która nadaje się do użycia w piekarniku, wszystkie składniki z patelni trzeba przełożyć do naczynia żaroodpornego.
W połowie pieczenia, kiełbasę podlać wytworzonym się sosem. Gotową kiełbasę podawać można zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego!