Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj propozycja dania na Wielkanoc. Przepyszna, soczysta i aromatyczna biała kielbasa zapiekana w cebuli i piwie. Gwarantuje, że szybko zniknie z waszych stołów. Smakować będzie podana na ciepło i na zimno.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 414
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 101
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 266
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 311
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 414
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 101
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 266
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 311
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w piórka i zeszklić na gorącym oleju z dodatkiem szczypty soli, listka laurowego, ziela angielskiego, ziaren gorczycy i szczyptą pieprzu kajeńskiego. W międzyczasie w osobnym naczyniu wymieszać wszystkie składniki na marynatę.
Nakłutą białą kiełbasę przełożyć na patelnię z zeszkloną cebulą i posmarować ja z wierzchu przygotowaną marynatą. Kiełbasę następnie zalać piwem i patelnię przełożyć do nagrzanego piekarnika. Kiełbasę piec w temperaturze 180 st. C, funkcja piekarnika góra – dół, około 50 – 60 minut. *Jeśli nie macie patelni, która nadaje się do użycia w piekarniku, wszystkie składniki z patelni trzeba przełożyć do naczynia żaroodpornego.
W połowie pieczenia, kiełbasę podlać wytworzonym się sosem. Gotową kiełbasę podawać można zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego!