Do góry

Dania główne Przepis na:

Bieszczadzka zapiekanka ziemniaczana

Bieszczadzka zapiekanka ziemniaczana

Autor:

Przepisów i artykułów: 2310 Ocena: 14630

Dodano:

Odsłon: 3761

Moje smaki z dzieciństwa.

Składniki

  • Składniki:
  • Ziemniaki 1 kg
  • Cebula biała 2 szt.
  • Kiełbasa wiejska 25 dag
  • Jajka 3 szt.
  • Chrzan tarty 10 dag (może być ze słoiczka)
  • Śmietana 18 % ¼ szklanki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Majeranek do smaku
  • Natka pietruszki posiekana 1 łyżka
  • Tłuszcz do formy
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić i pokroić w talarki. Cebule obrać, posiekać i usmażyć na odrobinie tłuszczu, dodać pokrojoną kiełbasę, ziemniaki, przyprawić do smaku. Przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego tłuszczem. Jajka rozbełtać ze śmietaną, chrzanem, natką pietruszki i solą do smaku. Zalać ziemniaki i zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni do zrumienienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń