Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bifteki to kotlety z mięsa mielonego pochodzące z kuchni greckiej. Nadziewa się je serem feta. Oryginalnie przygotowuje się z wołowiny, ja użyłam zaś szynki wieprzowej. Mieszankę przypraw kupiłam w Lidlu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10976
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4878
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1010
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9450
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1408
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10976
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4878
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1010
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9450
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1408
Składniki
1. Mięso zmielić na średnich oczkach 2. Dodać jajko, przyprawy, trochę oliwy 3. Dobrze wyrobić masę
4. Podzielić na porcje. 5. Na posmarowanej oliwą desce ułożyć płaski kotlet 6. Nałożyć kawałek fety
7. Zwinąć jak zraz, dobrze skleić boki
Ukulać na desce...
8. Włożyć do lodówki na ok. 30 min.
9. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć kotleciki z każdej strony aż się zrumienią (ok. 10 min) 10. Zmniejszyć gaz, przykryć pokrywką i niech dochodzą ok. 15 min. 11. W międzyczasie przygotować kuskus. 12. Podawać z sałatką grecką lub dowolną. 13. Z tej ilości mięsa wyszło mi 6 bifteków. A w środku miękka feta - oto przekrój….