Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bifteki to kotlety z mięsa mielonego pochodzące z kuchni greckiej. Nadziewa się je serem feta. Oryginalnie przygotowuje się z wołowiny, ja użyłam zaś szynki wieprzowej. Mieszankę przypraw kupiłam w Lidlu.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1854
Polecam, pychota.
Odsłon: 611
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1854
Polecam, pychota.
Odsłon: 611
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Składniki
1. Mięso zmielić na średnich oczkach 2. Dodać jajko, przyprawy, trochę oliwy 3. Dobrze wyrobić masę
4. Podzielić na porcje. 5. Na posmarowanej oliwą desce ułożyć płaski kotlet 6. Nałożyć kawałek fety
7. Zwinąć jak zraz, dobrze skleić boki
Ukulać na desce...
8. Włożyć do lodówki na ok. 30 min.
9. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć kotleciki z każdej strony aż się zrumienią (ok. 10 min) 10. Zmniejszyć gaz, przykryć pokrywką i niech dochodzą ok. 15 min. 11. W międzyczasie przygotować kuskus. 12. Podawać z sałatką grecką lub dowolną. 13. Z tej ilości mięsa wyszło mi 6 bifteków. A w środku miękka feta - oto przekrój….