Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bifteki to kotlety z mięsa mielonego pochodzące z kuchni greckiej. Nadziewa się je serem feta. Oryginalnie przygotowuje się z wołowiny, ja użyłam zaś szynki wieprzowej. Mieszankę przypraw kupiłam w Lidlu.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 819
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1684
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6211
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8977
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 819
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1684
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6211
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8977
Składniki
1. Mięso zmielić na średnich oczkach 2. Dodać jajko, przyprawy, trochę oliwy 3. Dobrze wyrobić masę
4. Podzielić na porcje. 5. Na posmarowanej oliwą desce ułożyć płaski kotlet 6. Nałożyć kawałek fety
7. Zwinąć jak zraz, dobrze skleić boki
Ukulać na desce...
8. Włożyć do lodówki na ok. 30 min.
9. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć kotleciki z każdej strony aż się zrumienią (ok. 10 min) 10. Zmniejszyć gaz, przykryć pokrywką i niech dochodzą ok. 15 min. 11. W międzyczasie przygotować kuskus. 12. Podawać z sałatką grecką lub dowolną. 13. Z tej ilości mięsa wyszło mi 6 bifteków. A w środku miękka feta - oto przekrój….