Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 137
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 649
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8692
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3016
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 137
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 649
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8692
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 3016
Składniki
Kapustę włożyć do garnka, zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Gotować około 10 minut. Następnie wylać z kapusty wodę i nalać nowej.
Dodać kostkę rosołową, ziele angielskie i liść laurowy. Gotować około 1 godziny.
Łopatkę umyć, pokroić i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Dodać do kapusty i gotować.
Kiełbasę pokroić i dodać do gotującej się kapusty.
Dodać przecier pomidorowy i przyprawę do bigosu. Gotować około godziny.
Na końcu dodać majeranek i doprawić solą i pieprzem do smaku.