Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolskie i pyszne.
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1298
Przepis na ten blok znalazłam w starym zeszycie mojej mamy i postanowiłam go...
Odsłon: 606
Bardzo lubię wracać do smaków dzieciństwa i przypominać sobie najlepsze potra...
Odsłon: 461
Sznycle wieprzowe polane łagodnym sosem miodowym ubarwią nasz niedzielny obiad.
Odsłon: 106
Szybkie koreczki śledziowe na wigilię lub święta.
Odsłon: 1298
Przepis na ten blok znalazłam w starym zeszycie mojej mamy i postanowiłam go...
Odsłon: 606
Bardzo lubię wracać do smaków dzieciństwa i przypominać sobie najlepsze potra...
Odsłon: 461
Sznycle wieprzowe polane łagodnym sosem miodowym ubarwią nasz niedzielny obiad.
Odsłon: 106
Składniki
Mięso ugotować w warzywach. Wyjąć, obrać z kości, drobno pokroić.
Na tym rosole ugotować białą i kiszoną kapustę drobno poszatkowaną. Dodać pokrojoną cebulę w kostkę, przyprawy, cały czas gotując na wolnym ogniu.
Grzyby i śliwki namoczyć, pokroić, dodać do kapusty. To samo zrobić z jabłkami. Cały czas gotować.
Dodać mięso i pokrojoną w ćwierćplastry kiełbasę. Zaprawić koncentratem. Gotować na wolnym ogniu.
Dobry bigos gotuje się trzy dni. Po pierwszym dniu ostudzić, następnego dnia nadal gować. itd.
Podawać na gorąco z ziemniakami, chlebem lub czeskimi knedliczkami. Pychota. Smacznego.