Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 52
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 661
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1672
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 364
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 52
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 661
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1672
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 364
Składniki
Mięso ugotować w warzywach. Wyjąć, obrać z kości, drobno pokroić.
Na tym rosole ugotować białą i kiszoną kapustę drobno poszatkowaną. Dodać pokrojoną cebulę w kostkę, przyprawy, cały czas gotując na wolnym ogniu.
Grzyby i śliwki namoczyć, pokroić, dodać do kapusty. To samo zrobić z jabłkami. Cały czas gotować.
Dodać mięso i pokrojoną w ćwierćplastry kiełbasę. Zaprawić koncentratem. Gotować na wolnym ogniu.
Dobry bigos gotuje się trzy dni. Po pierwszym dniu ostudzić, następnego dnia nadal gować. itd.
Podawać na gorąco z ziemniakami, chlebem lub czeskimi knedliczkami. Pychota. Smacznego.