Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie jak co roku, przygotowany wcześniej i zamrożony.
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7856
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 784
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 609
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7856
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 784
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 609
Składniki
Suszone grzyby zalewamy wrzątkiem. Kapustę szatkujemy, wrzucamy do garnka zalewamy wodą i gotujemy. Po zagotowaniu wylewamy wrzątek i zalewamy ponownie zimną wodą ,czynność robimy trzy raz w zasadzie do momentu aż pozbędziemy się mocnej kwasowości kapusty. Po tej czynności wrzucamy ziele i liść. Gotujemy na wolnym ogniu. W drugim garnku na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną w kostkę szynkę, chwilę gotujemy pod przykryciem aż mięso się zetnie, pozostawiamy pod przykryciem. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę kiełbasę ,następnie dodajemy cebulę pokrojoną w dowolny sposób.
Do gotującej kapusty wrzucamy mięso, oraz namoczone grzyby. Chwilę gotujemy pod przykryciem. Następnie dodajemy kiełbaskę i wszystko dokładnie mieszamy. Po chwili możemy dodać koncentrat pomidorowy. Połączone składniki gotujemy ok 5min. Bigos tak na prawdę następnego dnia jest najlepszy, kiedy wszystko przejdzie swoimi aromatami, ja mrożę i podaję w święta. Smakuję najlepiej. Smacznego