Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa na każdą okazję, jest źródłem magnezu, potasu,wapnia i żelaza. Kapusta kiszona zawiera błonnik , który dobrze radzi sobie z zaparciami i pozytywnie wpływa na florę bakteryjną.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 29
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 29
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 27
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 29
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 29
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 27
Składniki
Poszatkować główkę kapusty białej i włożyć do rondla dodać smalec liście laurowe, pieprz, zmielone ziele angielskie i wlać wody do 3/4 wysokości kapusty w rondlu i gotować. W tym czasie pokroić boczek, kiełbasę i cebulę w drobną kostkę. Boczek usmażyć na patelni, dodać pokrojona cebulę, kiełbasę i usmażyć. . Kiedy kiełbasa jest podsmażona dodać wszystko do kapusty. Dodać suszonych pokruszonych grzybów i pokrojone suszone śliwki. Dodać odciśniętą, pokrojoną kapustę kiszoną. Dodać też pokrojoną wieprzowinę z puszki. Wszystko dobrze wymieszać i gotować do miękkości kapusty co jakiś czas mieszając. Gdy kapusta jest miękka wlać przecier pomidorowy, wymieszać i pogotować jeszcze chwilę. Posolić i doprawić do smaku. Nadmiar bigosu można zamrozić w woreczkach z suwakiem lub włożyć do słoików i pasteryzować 40 min od zagotowania.