Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa na każdą okazję, jest źródłem magnezu, potasu,wapnia i żelaza. Kapusta kiszona zawiera błonnik , który dobrze radzi sobie z zaparciami i pozytywnie wpływa na florę bakteryjną.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5796
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8949
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8118
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5575
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5796
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8949
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8118
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5575
Składniki
Poszatkować główkę kapusty białej i włożyć do rondla dodać smalec liście laurowe, pieprz, zmielone ziele angielskie i wlać wody do 3/4 wysokości kapusty w rondlu i gotować. W tym czasie pokroić boczek, kiełbasę i cebulę w drobną kostkę. Boczek usmażyć na patelni, dodać pokrojona cebulę, kiełbasę i usmażyć. . Kiedy kiełbasa jest podsmażona dodać wszystko do kapusty. Dodać suszonych pokruszonych grzybów i pokrojone suszone śliwki. Dodać odciśniętą, pokrojoną kapustę kiszoną. Dodać też pokrojoną wieprzowinę z puszki. Wszystko dobrze wymieszać i gotować do miękkości kapusty co jakiś czas mieszając. Gdy kapusta jest miękka wlać przecier pomidorowy, wymieszać i pogotować jeszcze chwilę. Posolić i doprawić do smaku. Nadmiar bigosu można zamrozić w woreczkach z suwakiem lub włożyć do słoików i pasteryzować 40 min od zagotowania.