Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszny bigos, kapusta kiszona i dużo mięsa a jednak nie jest tłusty i ciężki, gotowany 2 dni, nadwyżkę wkładam do słoików i pasteryzuję
Dyniowe rogaliki to idealna przekąska na chłodniejsze dni. Kruche, delikatnie...
Odsłon: 2020
Śmietanowiec z borówkami to przepyszny „niby-sernik” zrobiony na bazie kwaśne...
Odsłon: 1123
Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie kwasoodpornej o...
Odsłon: 1246
Dyniowe rogaliki to idealna przekąska na chłodniejsze dni. Kruche, delikatnie...
Odsłon: 2020
Śmietanowiec z borówkami to przepyszny „niby-sernik” zrobiony na bazie kwaśne...
Odsłon: 1123
Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie kwasoodpornej o...
Odsłon: 1246
Składniki
1. kapustę zalać zimna wodą, zagotować i gotować ok 20 min, odcedzić, 2. wołowinę pokroić w kostkę, podsmażyć, przełożyć do większego garnka, dodać 2 liście laurowe, podlać gorącą wodą, dusić na małym ogniu, 3. łopatkę pokroić w kostkę, zrumienić, dodać do wołowiny po ok 30 min, doprawić solą i pieprzem, dusić, 4. grzyby namoczyć a następnie ugotować, 5. podduszone mięso i grzyby dodać do garnka z kapustą, dusić razem na małym ogniu, na koniec dodać łyżkę musztardy, wymieszać, doprawić do smaku i jeszcze chwile gotować, wystudzić, na następny dzień bigos zagotować ponownie, smacznego