Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos po cygańsku bo fajny pomysł na obiad szczególnie gdy chcemy nieco zmodyfikować tradycyjne klopsiki. Można go podawać również bez ryżu czy ziemniaków i też smakuje bardzo dobrze.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 358
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 38
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1361
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1833
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 358
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 38
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1361
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1833
Składniki
Mięso mielę wraz z cebulą. Dodaje do niego czosnek przeciśnięty przez praskę, jajko, przyprawy i bułkę tartą. Dobrze mieszam. Wszystkie warzywa kroję na średnią wielkość. Z mięsa formuje kuleczki i obtaczam w mące. Wrzucam na mocno rozgrzany olej i smażę z każdej strony. Po kilku minutach ściągam z patelni i wrzucam warzywa. Jeśli trzeba dodaje jeszcze olej. Po chwilowym smażeniu warzyw dodaje znowu mięso i podlewam wodą tak by zanurzyła mięso i warzywa. Duszą ok. 40 minut. Pod koniec duszenia dodaje 3 łyżki przecieru pomidorowego oraz ewentualnie jeszcze przyprawy. Gdy sos jest mało gęsty mieszam 1 łyżkę mąki z kilkoma łyżkami z sosu i dodaje do mięsa. Smacznego!!!