Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam bigos trochę inny niż zwykle. Bigos prosty do przygotowania i szybki. Przepis bardzo łatwy a bigosik pyszny i na każdą kieszeń. Myślę że przepis przypadnie Wam do gustu.
garnek, nóż, patelnia, deska do krojenia, łyżka, sitko,
Te wrapy są idealnym rozwiązaniem obiadowym nawet dla niejadków! Bo kto nie l...
Odsłon: 109
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 907
Te wrapy są idealnym rozwiązaniem obiadowym nawet dla niejadków! Bo kto nie l...
Odsłon: 109
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 907
Składniki
Pieczarki po obraniu pokroić w plasterki i usmażyć na maśle. Osobno usmażyć cebulę pokrojoną w plastry. Kapustę poszatkować włożyć do garnka , dodać oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w paski paprykę, pokrojony w prążki i przelany na sitku wrzątkiem por, odsączony z zalewy groszek konserwowy. Do całości wlać bulion i doprowadzić do zagotowania. Następnie zmniejszyć płomień ognia dodać podsmażone grzybki , cebulę oraz pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Doprawić przyprawami wymieszać i dusić do miękkości. Na sam koniec połączyć z usmażonymi plasterki kiełbasy (lecz nie koniecznie). Podawać z pieczywem albo jako samodzielne danie.
Bigos przygotowany do wykończenia.
Bigos gotowy do podania.