Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam bigos trochę inny niż zwykle. Bigos prosty do przygotowania i szybki. Przepis bardzo łatwy a bigosik pyszny i na każdą kieszeń. Myślę że przepis przypadnie Wam do gustu.
garnek, nóż, patelnia, deska do krojenia, łyżka, sitko,
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 363
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 363
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Pieczarki po obraniu pokroić w plasterki i usmażyć na maśle. Osobno usmażyć cebulę pokrojoną w plastry. Kapustę poszatkować włożyć do garnka , dodać oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w paski paprykę, pokrojony w prążki i przelany na sitku wrzątkiem por, odsączony z zalewy groszek konserwowy. Do całości wlać bulion i doprowadzić do zagotowania. Następnie zmniejszyć płomień ognia dodać podsmażone grzybki , cebulę oraz pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Doprawić przyprawami wymieszać i dusić do miękkości. Na sam koniec połączyć z usmażonymi plasterki kiełbasy (lecz nie koniecznie). Podawać z pieczywem albo jako samodzielne danie.
Bigos przygotowany do wykończenia.
Bigos gotowy do podania.