Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam bigos trochę inny niż zwykle. Bigos prosty do przygotowania i szybki. Przepis bardzo łatwy a bigosik pyszny i na każdą kieszeń. Myślę że przepis przypadnie Wam do gustu.
garnek, nóż, patelnia, deska do krojenia, łyżka, sitko,
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4458
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1062
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3128
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38788
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4458
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1062
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3128
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38788
Składniki
Pieczarki po obraniu pokroić w plasterki i usmażyć na maśle. Osobno usmażyć cebulę pokrojoną w plastry. Kapustę poszatkować włożyć do garnka , dodać oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w paski paprykę, pokrojony w prążki i przelany na sitku wrzątkiem por, odsączony z zalewy groszek konserwowy. Do całości wlać bulion i doprowadzić do zagotowania. Następnie zmniejszyć płomień ognia dodać podsmażone grzybki , cebulę oraz pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Doprawić przyprawami wymieszać i dusić do miękkości. Na sam koniec połączyć z usmażonymi plasterki kiełbasy (lecz nie koniecznie). Podawać z pieczywem albo jako samodzielne danie.
Bigos przygotowany do wykończenia.
Bigos gotowy do podania.