Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam bigos trochę inny niż zwykle. Bigos prosty do przygotowania i szybki. Przepis bardzo łatwy a bigosik pyszny i na każdą kieszeń. Myślę że przepis przypadnie Wam do gustu.
garnek, nóż, patelnia, deska do krojenia, łyżka, sitko,
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 19
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 51
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 197
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 19
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 51
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 197
Składniki
Pieczarki po obraniu pokroić w plasterki i usmażyć na maśle. Osobno usmażyć cebulę pokrojoną w plastry. Kapustę poszatkować włożyć do garnka , dodać oczyszczoną z gniazd nasiennych i pokrojoną w paski paprykę, pokrojony w prążki i przelany na sitku wrzątkiem por, odsączony z zalewy groszek konserwowy. Do całości wlać bulion i doprowadzić do zagotowania. Następnie zmniejszyć płomień ognia dodać podsmażone grzybki , cebulę oraz pomidory z puszki oraz koncentrat pomidorowy. Doprawić przyprawami wymieszać i dusić do miękkości. Na sam koniec połączyć z usmażonymi plasterki kiełbasy (lecz nie koniecznie). Podawać z pieczywem albo jako samodzielne danie.
Bigos przygotowany do wykończenia.
Bigos gotowy do podania.