Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigos z kapusty kiszonej i pekińskiej z dodatkiem smażonej żurawiny.

Bigos z kapusty kiszonej i pekińskiej z dodatkiem smażonej żurawiny.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 17675

Dodano:

Odsłon: 2219

Bigos wyszedł bardzo smaczny ,żurawina dodała bardzo ciekawego smaku. Polecam wypróbować tak zrobiony bigos:)

Składniki

  • Kapusta kiszona 1 kg
  • Kapusta pekińska 1/2 kg
  • kiełbasa wiejska 60dkg
  • baleron 1/2 kg
  • boczek pieczony 40dkg
  • kiełbasa słoikowa 30dkg
  • śliwki suszone 7szt.
  • kminek 1 torebka
  • ziele angielskie 10 szt
  • liście laurowe 4 szt.
  • cebula 2 szt.
  • smalec 2 łyżki
  • żurawina smażona 4 łyżki
  • wegeta,sól,pieprz
  • mąka 2 łyżki
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Bigos z kapusty kiszonej i pekińskiej z dodatkiem smażonej żurawiny.

Przygotowanie

  1. Kapustę kiszoną odcedzić ,pokroić,zalać wodą i gotować.
    Po 40min.dodać kminek,ziele,liście ,suszone śliwki ,oraz pokrojoną kapustę pekińską.Gotować.
    Osobno pokroić cebulę,dodać 1 łyżkę smalcu , pokrojone w kostkę wędliny i podsmażyć.
    Podsmażone dodać do kapust,dodać żurawinę i dusić wszystko około 40min.
    Zrobić zasmażkę z łyżki smalcu i 2 łyżek mąki,wlać do bigosu i zagotować.
    Doprawić do smaku,wegetą,solą i pieprzem.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

renka 26 stycznia 2017 Często robię z rodzynkami,a teraz spróbuję z żurawiną i kapustą pekińską "łaał" już czuję ,że będzie pyszny :))) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 20 stycznia 2017 ależ smakowicie z żurawiną ;-) do zrobienia ;-) pyszka<3 Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń