Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy bigos z kapusty pekińskiej z dobrą, podwędzaną kiełbasą i pieczarkami jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu. Największą zaletą tego bigosu jest doskonały smak i bardzo szybkie wykonanie.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11653
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 85
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8139
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155155
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1126
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11653
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 85
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8139
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155155
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1126
Składniki
Na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz. Kroimy w plastry wędlinę i smażymy ją na oleju -do przyrumienienia.
Do kiełbasy dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone w plastry pieczarki. Wszystko przyprawiamy solą, pieprzem i papryką.
Kiedy pieczarki dojdą, wlewamy passatę pomidorową i dajemy poszatkowaną kapustę pekińską. Przykrywamy pokrywą, dusimy bigos pod przykryciem około 15-20 minut. Na sam koniec doprawiamy go cukrem i maggi. Wrzucamy pęczek posiekanego koperku.
Prosty i smaczny bigos z kapusty pekińskiej gotowy!