Ekspresowy bigos z kapusty pekińskiej z dobrą, podwędzaną kiełbasą i pieczarkami jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu. Największą zaletą tego bigosu jest doskonały smak i bardzo szybkie wykonanie.
Bigos z kapusty pekińskiej
Składniki
- 70-80 dkg kapusty pekińskiej
- 30 dkg kiełbasy śląskiej lub jałowcowej
- 1 duża cebula
- 40 dkg pieczarek
- szklanka passaty pomidorowej lub 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz, papryka i cukier
- 2 łyżki maggi
- 3-4 łyżki oleju
- pęczek koperku
Składniki
- 70-80 dkg kapusty pekińskiej
- 30 dkg kiełbasy śląskiej lub jałowcowej
- 1 duża cebula
- 40 dkg pieczarek
- szklanka passaty pomidorowej lub 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz, papryka i cukier
- 2 łyżki maggi
- 3-4 łyżki oleju
- pęczek koperku

Etapy przygotowania
Na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz. Kroimy w plastry wędlinę i smażymy ją na oleju -do przyrumienienia.

Do kiełbasy dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone w plastry pieczarki. Wszystko przyprawiamy solą, pieprzem i papryką.

Kiedy pieczarki dojdą, wlewamy passatę pomidorową i dajemy poszatkowaną kapustę pekińską. Przykrywamy pokrywą, dusimy bigos pod przykryciem około 15-20 minut. Na sam koniec doprawiamy go cukrem i maggi. Wrzucamy pęczek posiekanego koperku.

Prosty i smaczny bigos z kapusty pekińskiej gotowy!

Przepis w Waszym wykonaniu (9)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
- Impreza
- Do pracy
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Warzywa
- Kukurydza
- Ryby
- Tuńczyk
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 1264
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Do pracy
- Ukraińska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Kapusta
- Fasolka
- Papryka
- Buraki
- Ryby
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 147
Ostatnio komentowane przepisy

Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
- Impreza
- Do pracy
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Warzywa
- Kukurydza
- Ryby
- Tuńczyk
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 1264
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Do pracy
- Ukraińska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Kapusta
- Fasolka
- Papryka
- Buraki
- Ryby
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 147



Składniki
- 70-80 dkg kapusty pekińskiej
- 30 dkg kiełbasy śląskiej lub jałowcowej
- 1 duża cebula
- 40 dkg pieczarek
- szklanka passaty pomidorowej lub 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz, papryka i cukier
- 2 łyżki maggi
- 3-4 łyżki oleju
- pęczek koperku
Na dużej patelni rozgrzewamy tłuszcz. Kroimy w plastry wędlinę i smażymy ją na oleju -do przyrumienienia.
Do kiełbasy dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone w plastry pieczarki. Wszystko przyprawiamy solą, pieprzem i papryką.
Kiedy pieczarki dojdą, wlewamy passatę pomidorową i dajemy poszatkowaną kapustę pekińską. Przykrywamy pokrywą, dusimy bigos pod przykryciem około 15-20 minut. Na sam koniec doprawiamy go cukrem i maggi. Wrzucamy pęczek posiekanego koperku.
Prosty i smaczny bigos z kapusty pekińskiej gotowy!