Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos z młodej kapusty
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1850
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5652
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5625
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1850
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5652
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5625
Składniki
Kiełbasę pokroić w półplasterki. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Można użyć również boczku i kiełbasy. Wtedy najpierw podsmażyć boczek i dopiero dodać kiełbasę na patelnie. Kiedy kiełbasa zacznie się rumienić dodać pokrojoną kosteczkę cebulę. Całość smażymy, aż cebula zmięknie. Dodajemy poszatkowaną kapustę, marchew startą na tarce jarzynowej, bulion lub wodę, cukier, sól, pieprz, kminek, liść laurowy oraz ziele angielskie. Całość wymieszać, przykryć i dusić do miękkości ok. 20-25 minut. Od czasu do czasu przemieszać zawartość garnka. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy. Na osobnej patelni przygotować zasmażkę. Na rozgrzany olej wsypać mąkę i zawartość przelać przelać do kapusty w momencie gdy mąka zacznie się pienić lub gdy zacznie się rumienić na patelni. Zasmażkę i koncentrat można pominąć. Doprawić w razie konieczności. Na koniec wsypać posiekany koperek, wymieszać i gotowe. Smacznego!