Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos z młodej kapusty
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 275
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 289
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 713
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 275
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 289
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 713
Składniki
Kiełbasę pokroić w półplasterki. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Można użyć również boczku i kiełbasy. Wtedy najpierw podsmażyć boczek i dopiero dodać kiełbasę na patelnie. Kiedy kiełbasa zacznie się rumienić dodać pokrojoną kosteczkę cebulę. Całość smażymy, aż cebula zmięknie. Dodajemy poszatkowaną kapustę, marchew startą na tarce jarzynowej, bulion lub wodę, cukier, sól, pieprz, kminek, liść laurowy oraz ziele angielskie. Całość wymieszać, przykryć i dusić do miękkości ok. 20-25 minut. Od czasu do czasu przemieszać zawartość garnka. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy. Na osobnej patelni przygotować zasmażkę. Na rozgrzany olej wsypać mąkę i zawartość przelać przelać do kapusty w momencie gdy mąka zacznie się pienić lub gdy zacznie się rumienić na patelni. Zasmażkę i koncentrat można pominąć. Doprawić w razie konieczności. Na koniec wsypać posiekany koperek, wymieszać i gotowe. Smacznego!