Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos z młodej kapusty to danie szybkie w przygotowaniu, a bardzo smaczne i pożywne. Można go zjadać samodzielnie lub z pieczywem albo młodymi ziemniakami z koperkiem. Pyszny. Na drugi dzień jeszcze lepszy.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1014
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2858
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 960
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1721
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14658
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1014
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2858
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 960
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1721
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14658
Składniki
Kapustę cienko szatkujemy, zalewamy ok 3 szklankami wody, delikatnie solimy i gotujemy ok 15-20 minut aż kapusta zmięknie
Cebulę drobno siekamy i szklimy na oleju. Dodajemy do kapusty
Kiełbasę kroimy wg uznania na plasterki lub półplasterki. Podsmażamy na patelni, aż plasterki nieco się zrumienią i puszczą tłuszcz. Przekładamy do kapusty
Do kapusty dodajemy przyprawy: kminek, pieprz, paprykę mieloną oraz koncentrat. Mieszamy i gotujemy jeszcze ok 10 minut
Podajemy solo, z pieczywem lub ziemniakami