Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos z młodej kapusty to danie szybkie w przygotowaniu, a bardzo smaczne i pożywne. Można go zjadać samodzielnie lub z pieczywem albo młodymi ziemniakami z koperkiem. Pyszny. Na drugi dzień jeszcze lepszy.
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 158
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15536
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 165
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 111
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 158
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15536
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 165
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 111
Składniki
Kapustę cienko szatkujemy, zalewamy ok 3 szklankami wody, delikatnie solimy i gotujemy ok 15-20 minut aż kapusta zmięknie
Cebulę drobno siekamy i szklimy na oleju. Dodajemy do kapusty
Kiełbasę kroimy wg uznania na plasterki lub półplasterki. Podsmażamy na patelni, aż plasterki nieco się zrumienią i puszczą tłuszcz. Przekładamy do kapusty
Do kapusty dodajemy przyprawy: kminek, pieprz, paprykę mieloną oraz koncentrat. Mieszamy i gotujemy jeszcze ok 10 minut
Podajemy solo, z pieczywem lub ziemniakami