Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta często gości na naszym stole pod różnymi postaciami. Gotuję ją zwykle jako dodatek do kotletów bądź sznycli. Dziś przyrządziłam z kolei bigos z młodej kapusty, który najlepiej smakuje z kromką chleba. Treściwy, bardzo smaczny i na czasie.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5253
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29586
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19175
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 909
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5253
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29586
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19175
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 909
Składniki
Kapustę szatkujemy. Podlewamy niewielką ilością wody, delikatnie solimy i gotujemy ok 15 minut. Bigos robię dość gęsty, dlatego wody daję niewiele, choć wszystko zależy od naszych upodobań
Do kapusty dodajemy ziele angielskie i liść laurowy
Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek. Gdy wytopi się tłuszcz dodajemy drobno pokrojoną cebulę i smażymy, aż cebula się zeszkli. Dodajemy do kapusty
Kiełbasę kroimy w plasterki lub półplasterki, podsmażamy i dodajemy do kapusty
Pieczarki obieramy i kroimy w kawałki. Dodajemy do kapusty
Do całości dodajemy przecier i mieszamy
Całość gotujemy ok 10 minut doprawiając solą, pieprzem i majerankiem
Podajemy z pieczywem lub młodymi ziemniakami