Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta często gości na naszym stole pod różnymi postaciami. Gotuję ją zwykle jako dodatek do kotletów bądź sznycli. Dziś przyrządziłam z kolei bigos z młodej kapusty, który najlepiej smakuje z kromką chleba. Treściwy, bardzo smaczny i na czasie.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22356
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13992
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4360
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43344
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 538
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 473
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22356
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13992
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4360
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43344
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 538
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 473
Składniki
Kapustę szatkujemy. Podlewamy niewielką ilością wody, delikatnie solimy i gotujemy ok 15 minut. Bigos robię dość gęsty, dlatego wody daję niewiele, choć wszystko zależy od naszych upodobań
Do kapusty dodajemy ziele angielskie i liść laurowy
Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek. Gdy wytopi się tłuszcz dodajemy drobno pokrojoną cebulę i smażymy, aż cebula się zeszkli. Dodajemy do kapusty
Kiełbasę kroimy w plasterki lub półplasterki, podsmażamy i dodajemy do kapusty
Pieczarki obieramy i kroimy w kawałki. Dodajemy do kapusty
Do całości dodajemy przecier i mieszamy
Całość gotujemy ok 10 minut doprawiając solą, pieprzem i majerankiem
Podajemy z pieczywem lub młodymi ziemniakami