Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki bigos-z samym mięsem, bez kiełbasy i boczku robię tylko na święta lub uroczystości rodzinne. Jest znakomity w smaku. Wszystkim bardzo smakuje. Najważniejsze, że nie jest wcale taki drogi bo mięso często można teraz dostać w promycyjnej cenie.
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 986
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4964
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 986
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4964
Składniki
Grzyby namoczyć, ugotować. Pociąć w paski. Wywar zachować. Każdy rodzaj mięsa smażyć osobno na łyżce smalcu. Kapustę ugotować, połączyć z usmażonym mięsem, grzybami , wywarem z grzybów i wędzonymi śliwkami . Dusić na wolnym ogniu, często mieszając aż mięso zacznie się rozlatywać. Dodać ajwar lub koncentrat i czerwone wino. Doprawić wg własnego smaku.Pieprz ziarnisty z jałowcem- rozgniatam w moździerzu. Świeżo roztarty podnosi smak bigosu.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Drobiowe roladki z mozzarellą
Dania główne
Mięciutki schab w sosie
Dania główne
Placki z zakwasu
Dania główne
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym
Drobiowe roladki z mozzarellą
Proste i szybkie w przygotowaniu roladki drobiowe z papryką oraz serem mozzar...
Odsłon: 399
Mięciutki schab w sosie
Mięciutki schab w sosie gotowany i duszony jest wraz z warzywami, dlatego roz...
Odsłon: 9675