Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki bigos-z samym mięsem, bez kiełbasy i boczku robię tylko na święta lub uroczystości rodzinne. Jest znakomity w smaku. Wszystkim bardzo smakuje. Najważniejsze, że nie jest wcale taki drogi bo mięso często można teraz dostać w promycyjnej cenie.
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 127
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 145
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 150
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 35
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 38
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 127
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 145
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 150
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 35
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 38
Składniki
Grzyby namoczyć, ugotować. Pociąć w paski. Wywar zachować. Każdy rodzaj mięsa smażyć osobno na łyżce smalcu. Kapustę ugotować, połączyć z usmażonym mięsem, grzybami , wywarem z grzybów i wędzonymi śliwkami . Dusić na wolnym ogniu, często mieszając aż mięso zacznie się rozlatywać. Dodać ajwar lub koncentrat i czerwone wino. Doprawić wg własnego smaku.Pieprz ziarnisty z jałowcem- rozgniatam w moździerzu. Świeżo roztarty podnosi smak bigosu.