Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki bigos-z samym mięsem, bez kiełbasy i boczku robię tylko na święta lub uroczystości rodzinne. Jest znakomity w smaku. Wszystkim bardzo smakuje. Najważniejsze, że nie jest wcale taki drogi bo mięso często można teraz dostać w promycyjnej cenie.
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 482
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 205
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 482
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 205
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Grzyby namoczyć, ugotować. Pociąć w paski. Wywar zachować. Każdy rodzaj mięsa smażyć osobno na łyżce smalcu. Kapustę ugotować, połączyć z usmażonym mięsem, grzybami , wywarem z grzybów i wędzonymi śliwkami . Dusić na wolnym ogniu, często mieszając aż mięso zacznie się rozlatywać. Dodać ajwar lub koncentrat i czerwone wino. Doprawić wg własnego smaku.Pieprz ziarnisty z jałowcem- rozgniatam w moździerzu. Świeżo roztarty podnosi smak bigosu.