Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki bigos-z samym mięsem, bez kiełbasy i boczku robię tylko na święta lub uroczystości rodzinne. Jest znakomity w smaku. Wszystkim bardzo smakuje. Najważniejsze, że nie jest wcale taki drogi bo mięso często można teraz dostać w promycyjnej cenie.
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 36
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1018
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 324
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 92
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 36
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1018
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 324
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 92
Składniki
Grzyby namoczyć, ugotować. Pociąć w paski. Wywar zachować. Każdy rodzaj mięsa smażyć osobno na łyżce smalcu. Kapustę ugotować, połączyć z usmażonym mięsem, grzybami , wywarem z grzybów i wędzonymi śliwkami . Dusić na wolnym ogniu, często mieszając aż mięso zacznie się rozlatywać. Dodać ajwar lub koncentrat i czerwone wino. Doprawić wg własnego smaku.Pieprz ziarnisty z jałowcem- rozgniatam w moździerzu. Świeżo roztarty podnosi smak bigosu.