Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 156
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 655
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 613
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 156
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 655
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 613
Składniki
Tuszki kalmarów gotujemy 30 min w wodzie z solą,Po przestudzeniu tniemy w cienkie paseczki.Do rondelka wkladamy masło,pokrojoną w cienkie paski cebulę i smażymy aż się zeszkli.
Dodajemy koncentrat pomidorwy,keczup i,wszystkie przyprawy(liść laurowy i ziele angielskie proszę utuc w mozdzierzu),marchew utarta na tarce z dużymi otwormi.Mieszamy i dusimy 5 miin.
Na koniec wkładamy kalmary i wlewamy rosół.Całość gotujemy 5-7 min na małym ogniu i doprawiamy do smaku.
Podajemy z ziemniakami puree.