Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 33
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 240
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 19
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2091
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 33
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 240
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 19
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2091
Składniki
Tuszki kalmarów gotujemy 30 min w wodzie z solą,Po przestudzeniu tniemy w cienkie paseczki.Do rondelka wkladamy masło,pokrojoną w cienkie paski cebulę i smażymy aż się zeszkli.
Dodajemy koncentrat pomidorwy,keczup i,wszystkie przyprawy(liść laurowy i ziele angielskie proszę utuc w mozdzierzu),marchew utarta na tarce z dużymi otwormi.Mieszamy i dusimy 5 miin.
Na koniec wkładamy kalmary i wlewamy rosół.Całość gotujemy 5-7 min na małym ogniu i doprawiamy do smaku.
Podajemy z ziemniakami puree.