Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj szybki bigosik z kapusty kiszonej s dodatkiem pieczarek , drobiu i wędlinki. Bigosik pyszny i prosty w przygotowaniu. Polecam
garnek, nóż, łyżka, patelnia,
Składniki
Kapustę gotujemy do miękkości z dodatkiem liści laurowych oraz ziela angielskiego. ( jeżeli jest mocno kwaśna to płuczemy zimną wodą, możemy również drobniej pokroić ). Filet po umyciu i osuszeniu kroimy w kostkę i podsmażamy do miękkości na łyżce masła. Kiełbasę obieramy ze skóry i kroimy w kostkę lub w półplasterki. Podsmażony filet wyjmujemy z patelni na talerz , a na patelnię wkładamy pokrojoną kielbasę którą również podsmażamy, dodając łyżkę masła. Pieczarki obieramy , kroimy i podsmażamy razem z cebulą na pozostałym maśle. Kapustę odsączamy z wody dodajemy wszystkie składniki mieszamy i na koniec całość łączymy z przecierem pomidorowym , doprawiamy do smaku. Smacznego.
Bigos gotowy do podania.