Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stare dobre danie, sprawdzone i polecane przez wielu mistrzów.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11623
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1252
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12209
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2803
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11623
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1252
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12209
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2803
Składniki
Mięso rozbijamy jak na kotlety, posypujemy wszystkimi przyprawami. Obtaczamy w mące i smażymy na patelni do zrumienienia kilka minut z każdej strony każdy.
Przekładamy do garnka z gotującą się wodą (bez soli i żadnych kostek) dusimy ok 60 min.
Mięso jest tak delikatne, że rozpływa się w ustach.
Przepis jest bardzo stary w naszej rodzinie, od kilku pokoleń nieudoskonalany (tylko przyprawami j/w). POLECAM I ŻYCZĘ SMACZNEGO.