Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stare dobre danie, sprawdzone i polecane przez wielu mistrzów.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117805
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8269
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3074
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1965
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1468
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117805
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8269
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3074
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1965
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1468
Składniki
Mięso rozbijamy jak na kotlety, posypujemy wszystkimi przyprawami. Obtaczamy w mące i smażymy na patelni do zrumienienia kilka minut z każdej strony każdy.
Przekładamy do garnka z gotującą się wodą (bez soli i żadnych kostek) dusimy ok 60 min.
Mięso jest tak delikatne, że rozpływa się w ustach.
Przepis jest bardzo stary w naszej rodzinie, od kilku pokoleń nieudoskonalany (tylko przyprawami j/w). POLECAM I ŻYCZĘ SMACZNEGO.