Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pychotka
We śnie dzisiejszym z kolei, to znów przechadzałem się pośród obrazów tym raz...
Odsłon: 94
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 386
Placki cebulowe to ciekawy pomysł na nieznaną nikomu przekąskę imprezową. Są...
Odsłon: 1967
We śnie dzisiejszym z kolei, to znów przechadzałem się pośród obrazów tym raz...
Odsłon: 94
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 386
Placki cebulowe to ciekawy pomysł na nieznaną nikomu przekąskę imprezową. Są...
Odsłon: 1967
Składniki
Mięso z indyka pokroić w plastry. Każdy plasterek przeciąć jeszcze na pół. Następnie rozbić cieniutko tłuczkiem. Posypać solą i pieprzem. Usmażyć na rumiano na oliwie z obu stron. Przełożyć indyka do rondla, a na pozostałej oliwie usmażyć piórka cebuli. Dodać do indyka. Zalać bulionem i dusić do miękkości. Dodać pokrojoną w paski paprykę, doprawić ziołami prowansalskimi, sosem sojowym, czosnkiem i curry. Zagęścić mąką i śmietaną. Podawać z ugotowanym makaronem.