Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pychotka
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 186
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 372
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3205
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 186
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 372
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3205
Składniki
Mięso z indyka pokroić w plastry. Każdy plasterek przeciąć jeszcze na pół. Następnie rozbić cieniutko tłuczkiem. Posypać solą i pieprzem. Usmażyć na rumiano na oliwie z obu stron. Przełożyć indyka do rondla, a na pozostałej oliwie usmażyć piórka cebuli. Dodać do indyka. Zalać bulionem i dusić do miękkości. Dodać pokrojoną w paski paprykę, doprawić ziołami prowansalskimi, sosem sojowym, czosnkiem i curry. Zagęścić mąką i śmietaną. Podawać z ugotowanym makaronem.