Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne kotleciki w aksamitnym sosie – świetne danie obiadowe. Ja podałam je z kaszą jęczmienną i marynowaną papryką.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 141
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 795
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 141
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 795
Składniki
Mięso oczyszczam z żyłek i błonek i kroję na niewielkie kawałki. Każdy oprószam pieprzem i solą i rozbijam tłuczkiem.
Na patelni rozgrzewam 2-3 łyżki oleju i podsmażam kotleciki z obydwu stron. Przekładam je do garnka. Na patelni podsmażam pokrojoną w kosteczkę cebulę i czosnek pokrojony w plasterki. Dodaję do mięsa.
Wszystko zalewam zimną wodą. Dodaję listki laurowe i ziele angielskie. Gotuję na małym gazie aż mięso będzie miękkie. Wyjmuję je z sosu, usuwam listki i ziele angielskie. Dodaję łyżkę mąki i bardzo dokładnie blenduję. W sosie nie może zostać żadnych grudek mąki. Teraz do gotowego sosu wraca mięso i wszystko dobrze podgrzewam. Smacznego!!!