Do góry

Dania główne Przepis na:

Bitki wołowe

Bitki wołowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 22300

Dodano:

Odsłon: 49014

Smaczne bitki wołowe.

Składniki

  • 60 dag ligawy lub polędwicy wołowej
  • 2 łyżki mąki
  • łtuszcz do smażenia
  • 10 dag jabłek
  • 1/2 szklnki ketchupu
  • 1/2 szklanki białego wina
  • Przyprawy: sól
  • pieprz
  • cukier
  • sok z cytryny
  • goździki
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Bitki wołowe

Przygotowanie

  1. Mięso opłucz, osusz, usuń błonę. Pokrój w plastry. Lekko rozbij tłuczkiem zwilżonym wodą. Posyp przyprawami i mąką. Mocno zrumień z obu stron . Jabłka obierz, zetrzyj na tarce. Dodaj do bitek razem z ketchupem, winem i resztą mąki rozmieszaną w małej ilości wody. Wymieszaj. Przypraw do smaku. Przykryj i duś około 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń