Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bitki wołowe w panierce z imbirem"
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 122
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 158
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 108
Szukasz pomysłu na wyjątkowy, a jednocześnie prosty w przygotowaniu obiad? Ud...
Odsłon: 122
Smaczna, słodka przekąska, która z pewnością urozmaici i rozweseli nieco wiel...
Odsłon: 158
Omlet z warzywami i serkiem wiejskim
Odsłon: 108
Składniki
W garnku rozpuść masło, wsyp mąkę i lekko podsmaż. Stale mieszając, wlej mleko i dokładnie rozprowadź, aby nie było grudek. Całość gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut. Gotowy sos dopraw do smaku solą i gałką muszkatołową. Odstaw do ostygnięcia.
Do głębokiego talerza wsyp bułkę tartą, dodaj imbir i dokładnie wymieszaj. Oczyść wołowinę i pokrój w plastry. Posól, dopraw pieprzem i namocz z wszystkich stron w sosie. Następnie przenieś plastry do bułki tartej z imbirem i dokładnie obtocz.
Na patelni rozgrzej olej i obsmaż panierowane mięso z obu stron, do przyrumienienia. Połóż je na papierowej serwetce, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Na drugą patelnię wlej olej i podsmaż oczyszczone pieczarki. Smaż do zarumienienia. Bitki podawaj z pieczarkami i sałatką warzywną.Źródło: Na żywo