Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bitki wołowe w panierce z imbirem"
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 879
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 34
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 75
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 61
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 879
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 34
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 75
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 61
Składniki
W garnku rozpuść masło, wsyp mąkę i lekko podsmaż. Stale mieszając, wlej mleko i dokładnie rozprowadź, aby nie było grudek. Całość gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut. Gotowy sos dopraw do smaku solą i gałką muszkatołową. Odstaw do ostygnięcia.
Do głębokiego talerza wsyp bułkę tartą, dodaj imbir i dokładnie wymieszaj. Oczyść wołowinę i pokrój w plastry. Posól, dopraw pieprzem i namocz z wszystkich stron w sosie. Następnie przenieś plastry do bułki tartej z imbirem i dokładnie obtocz.
Na patelni rozgrzej olej i obsmaż panierowane mięso z obu stron, do przyrumienienia. Połóż je na papierowej serwetce, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Na drugą patelnię wlej olej i podsmaż oczyszczone pieczarki. Smaż do zarumienienia. Bitki podawaj z pieczarkami i sałatką warzywną.Źródło: Na żywo