Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna propozycja powrotu dla klasyki z babcinych przepisów
Mięso (wybieramy takie na pieczeń: rostbef, ligawa lub udziec) kroimy na pięć lub sześć plastrów, delikatnie rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, po czym obsmażamy na rozgrzanym oleju. Jak już się ładnie zrumieni z obu stron, to przekładamy do garnka (wybieramy taki z grubym dnem).
Cebulę obieramy, drobno siekamy i szklimy na patelni, na której smażyliśmy mięso. Gotową przekładamy do garnka.
Grzyby mielimy w blenderze na proszek i dodajemy do garnka. Dodajemy także kminek.
Całość zalewamy szklanką wody (tak, aby delikatnie przykryła mięso), zakrywamy garnek i dusimy na małym ogniu przez ok. 1,5 godziny, aż nasze bitki będą już kruche i miękkie. Doprawiamy solą i pieprzem. No i gotowe. Smacznego !!!
Tradycyjne, pyszne, mięciutkie bitki wołowe - łatwy obiad, który zawsze smaku...
Odsłon: 13369
Magda Gessler jest bez wątpienia ikoną dobrego smaku i sięgania do korzeni ku...
Odsłon: 1355
Zrazy Magdy Gessler nawiązują do klasycznych zrazów po warszawsku. Oczywiście...
Odsłon: 4505
Moje pierogi warzywno - grzybowe przygotowałam na spotkanie z przyjaciółmi Pi...
Odsłon: 64
Jajecznica przygotowana z ostrych papryczek chili, pomidorków daktylowych, ce...
Odsłon: 37
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 128
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem, to pyszny pomysł na obiad z makaronem. P...
Odsłon: 214
Moje pierogi warzywno - grzybowe przygotowałam na spotkanie z przyjaciółmi Pi...
Odsłon: 64
Jajecznica przygotowana z ostrych papryczek chili, pomidorków daktylowych, ce...
Odsłon: 37
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 128
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem, to pyszny pomysł na obiad z makaronem. P...
Odsłon: 214
Składniki
Mięso (wybieramy takie na pieczeń: rostbef, ligawa lub udziec) kroimy na pięć lub sześć plastrów, delikatnie rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, po czym obsmażamy na rozgrzanym oleju. Jak już się ładnie zrumieni z obu stron, to przekładamy do garnka (wybieramy taki z grubym dnem).
Cebulę obieramy, drobno siekamy i szklimy na patelni, na której smażyliśmy mięso. Gotową przekładamy do garnka.
Grzyby mielimy w blenderze na proszek i dodajemy do garnka. Dodajemy także kminek.
Całość zalewamy szklanką wody (tak, aby delikatnie przykryła mięso), zakrywamy garnek i dusimy na małym ogniu przez ok. 1,5 godziny, aż nasze bitki będą już kruche i miękkie. Doprawiamy solą i pieprzem. No i gotowe. Smacznego !!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Dania główne
Warzywno - grzybowe pierogi Bożeny
Dania główne
Gulasz z dzika z antonówkami
Dania główne
Kurczak z pomidorkami koktajlowymi
Wieprzowe rolady z farszem gołąbkowym
Rolady które przygotowałam są inne jak zwykle. Lubię wymyślać coś nowego i d...
Odsłon: 128
Warzywno - grzybowe pierogi Bożeny
Moje pierogi warzywno - grzybowe przygotowałam na spotkanie z przyjaciółmi Pi...
Odsłon: 64