Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna propozycja powrotu dla klasyki z babcinych przepisów
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 391
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 821
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 391
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 821
Składniki
Mięso (wybieramy takie na pieczeń: rostbef, ligawa lub udziec) kroimy na pięć lub sześć plastrów, delikatnie rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, po czym obsmażamy na rozgrzanym oleju. Jak już się ładnie zrumieni z obu stron, to przekładamy do garnka (wybieramy taki z grubym dnem).
Cebulę obieramy, drobno siekamy i szklimy na patelni, na której smażyliśmy mięso. Gotową przekładamy do garnka.
Grzyby mielimy w blenderze na proszek i dodajemy do garnka. Dodajemy także kminek.
Całość zalewamy szklanką wody (tak, aby delikatnie przykryła mięso), zakrywamy garnek i dusimy na małym ogniu przez ok. 1,5 godziny, aż nasze bitki będą już kruche i miękkie. Doprawiamy solą i pieprzem. No i gotowe. Smacznego !!!