Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pora zawsze jest pora. Doskonałe, a niedoceniane zielone części porów wykorzystuję na wiele sposobów.
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1474
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4664
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7250
Szybka, smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na różne okazje.
Odsłon: 1474
Wszyscy uwielbiają marcepan! A to ciasto, Marcepanowiec to słodki deser z pok...
Odsłon: 4664
I dzisiaj przepis na szybkie i proste ciasto. Salceson jest taką wersją lekki...
Odsłon: 7250
Składniki
Szynkę pokroiłem na plastry grubości około 1 cm, rozbiłem je lekko tłuczkiem i oprószyłem mąką. Cebulę, posiekałem i podsmażyłem na złoto.
Na rozgrzanym oleju podsmażyłem mięso na rumiano i zalałem gorącą wodą, aby je całkowicie przykrywała. Dodałem cebulkę, pokrojoną w talarki marchewkę, pieprz, sól, listki laurowe.
Po około pół godzinie wrzuciłem posiekane pory. Dusiłem do miękkości mięsa.
Na koniec do słoiczka wlałem łyżkę wody, łyżkę śmietany i łyżkę mąki. Zakręciłem słoik i potrząsając wymieszałem zawartość. W ten sposób zabieliłem i zagęściłem sos.
Przemycamy zdrowie: Do gotującego się sosu można dodać płatki owsiane, siemię lniane, ostropest, kurkumę, otręby.