Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pora zawsze jest pora. Doskonałe, a niedoceniane zielone części porów wykorzystuję na wiele sposobów.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29291
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9030
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 763
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29291
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9030
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 763
Składniki
Szynkę pokroiłem na plastry grubości około 1 cm, rozbiłem je lekko tłuczkiem i oprószyłem mąką. Cebulę, posiekałem i podsmażyłem na złoto.
Na rozgrzanym oleju podsmażyłem mięso na rumiano i zalałem gorącą wodą, aby je całkowicie przykrywała. Dodałem cebulkę, pokrojoną w talarki marchewkę, pieprz, sól, listki laurowe.
Po około pół godzinie wrzuciłem posiekane pory. Dusiłem do miękkości mięsa.
Na koniec do słoiczka wlałem łyżkę wody, łyżkę śmietany i łyżkę mąki. Zakręciłem słoik i potrząsając wymieszałem zawartość. W ten sposób zabieliłem i zagęściłem sos.
Przemycamy zdrowie: Do gotującego się sosu można dodać płatki owsiane, siemię lniane, ostropest, kurkumę, otręby.