Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bitki zrobione z doprawionych solą i pieprzem, podsmażonych plastrów szynki w sosie, podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z piklami z ogórków.
patelnia, tłuczek do mięsa, garnek,
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8173
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1176
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4550
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 581
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8173
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1176
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9937
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4550
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 581
Składniki
Szynkę kroimy w plastry, lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Plastry szynki doprawiamy solą i pieprzem i smażymy z obu stron na lekko rumiany kolor, tak po 3 minuty z każdej strony na dużym ogniu. W między czasie w garnku przygotowujemy bulion z 1,5 litra wody, pasty rosołowej, suszonej włoszczyzny doprawiony do smaku suchymi przyprawami. Podsmażone plastry szynki wkładamy do gotującego się bulionu i gotujemy 30 minut, do miękkości mięsa. Kroimy cebulę w pół plastry i smażymy na tłuszczu w którym podsmażały się plastry mięsa. Podczas gotowania dodajemy podsmażoną cebule, pokrojony lubczyk i natkę pietruszki. Gdy mięso będzie miękkie zagęszczamy mąką sos i gotujemy jeszcze kilka minut. W między czasie gotujemy ziemniaki. Gotowe bitki podajemy z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi piklami z ogórków. Smacznego!!!