Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko chrzanowy, ciekawy smak mięsa. Polecam.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 123
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 82
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 35
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 123
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 704
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 82
Składniki
Szynkę pokroiłem na plastry około 1 cm, rozbiłem je lekko tłuczkiem i opruszyłem mąką. Cebulę, posiekałem i podsmażyłem na złoto. Na rozgrzanym oleju podsmażyłem mięso na rumiano i zalałem gorącą wodą, aby je całkowicie przykrywała. Dodałem cebulkę, pokrojoną w talarki marchewkę, pieprz, sól, listki laurowe. Dusiłem do miękkości mięsa.
5 minut przed końcem duszenia, odlałem pól szklanki wywaru który wymieszałem z chrzanem i śmietaną. Ponownie wlałem do mięsa.
Podawałem z ziemniakami. Do gotowania ziemniaków dodaję marchewkę, zatrzymuje to w bulwach witaminę C.