Do góry

Dania główne Przepis na:

Bitki ze schabu w sosie własnym

Bitki ze schabu w sosie własnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 57

Dodano:

Odsłon: 9056

Pyszne kruche bitki

Składniki

  • Schab, 0,5 kg
  • Mąka
  • przyprawa do mięs
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • pieprz w ziarenkach
  • kmin rzymski mielony
  • czosnek
  • sól
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Bitki ze schabu w sosie własnym

Przygotowanie

  1. 1. Schab pokroić na plastry i potłuc lekko tłuczkiem
    2. Mąkę wymieszać z przyprawą do mięs
    3. Mięso obtoczyć w mące, obsmażyć na gorącym oleju
    4. Do podsmażonego mięsa wlać trochę wody, tak żeby przykryła mięso
    5. Doprawić kilkoma ziarenkami pieprzu, ziela angielskiego, dodać liście laurowe, szczyptę kminu rzymskiego, czosnek, można dosolić do smaku. Dusić do momentu, aż sos się zredukuje. Podawać z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.
    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń