Do góry

Dania główne Przepis na:

Błyskawiczna sałatka z ryżu i tuńczyka, na ciepło

Błyskawiczna sałatka z ryżu i tuńczyka, na  ciepło

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 110

Dodano:

Odsłon: 809

Smacznie, szybko, zdrowo. Nie masz zbyt wiele czasu, szukasz sposobu na obiad, wypróbuj ten przepis :) Sprawdzi się również jako sałatka czy przekąska.

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przepłucz ryż, wrzuć do ciepłej wody. Dodaj marchew z groszkiem. Całość gotuj w małej ilości wody, od czasu do czasu mieszając, by nie przywarł do spodu garnka.

  2. Po upływie ok. 10 minut, dodaj jarzynkę i paprykę. Gotuj jeszcze ok. 5 minut.

  3. Gdy ryż już się już ugotuje, przełóż miseczek (ew. salaterki). Na wierzchu ułóż kawałki tuńczyka.
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń