Dania główne Przepis na:
Błyskawiczna sałatka z ryżu i tuńczyka, na ciepło

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 110
Dodano: 08.03.2016
Odsłon: 809
Składniki
- Ryż, 200 g
- Marchew z grszkiem, 100 g
- Tuńczyk w oleju, puszka
- Papryka w proszku, do smaku
- Jarzynka w proszku, do smaku
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Przepłucz ryż, wrzuć do ciepłej wody. Dodaj marchew z groszkiem. Całość gotuj w małej ilości wody, od czasu do czasu mieszając, by nie przywarł do spodu garnka.
-
Po upływie ok. 10 minut, dodaj jarzynkę i paprykę. Gotuj jeszcze ok. 5 minut.
-
Gdy ryż już się już ugotuje, przełóż miseczek (ew. salaterki). Na wierzchu ułóż kawałki tuńczyka.
Smacznego :)
Komentarze do przepisu (0)